nlde

Schipper & eigenaar Tjalling van der Zee

Botter Bornrif (platbodem), zeilcharter kleine groepen

schipper Tjalling van der Zee

Tjalling is opgegroeid in Zuid-Afrika. Zijn vader was zeekapitein en bevoer de grote wereldoceanen. Ondanks dat Tjalling dit altijd reuze interessant vond, is hij in zijn twintiger jaren eerst een tijdje als beroepsmilitair in het Nederlandse leger gaan dienen. Maar daarna trok het avontuur en in de jaren 90 begon hij als maat bij de Bruine vloot. Eerst op de tjalk Courage, vervolgens als zetschipper op o.a. de Grote Beer en de Victoria-S.

Daarna werkte Tjalling enkele jaren in de kleine sleepvaart, maar de grote oceanen en het avontuur lonkte. Tjalling ging naar de zeevaartschool op Terschelling en behaalde daar zijn bevoegdheid voor de Grote Vaart met als specialisatie sleepklussen. Daarna volgde hij nog de opleiding tot Maritiem Officier in IJmuiden. Jarenlang bevoer Tjalling net als zijn vader de wereldzeeën. Inmiddels doet hij offshore-, bagger-, salvage-, heavy-lifting en sleepklussen over de hele wereld.

Maar; zijn liefde voor zeilen is altijd gebleven en vooral zijn liefde voor een bepaalde Noordzeebotter: de Bornrif. Toen de Bornrif in 2020 te koop kwam te staan, hoefde Tjalling dan ook geen moment na te denken en nu is hij de zeer trotse eigenaar van deze botter. Naast zijn werk en zijn nieuwe hobby, de Bornrif, heeft Tjalling twee zoons die voor hem de wereld betekenen.
Tjalling ziet er heel erg naar uit om met je te varen deze zomer!


 

 

BOEKEN-CONTACT-OFFERTE

MEER INFORMATIE

Schipper Tjalling van der Zee kan u alles over de Bornrif vertellen. Bel hem op +31 6 5350 4201 of stuur een mail.

Wilt u een offerte aanvragen?  Vul dan het offerte aanvraagformulier in.


Plattegrond

Copyright © 2022 Bornrif | Disclaimer | Development: Zoccolo