nlde

Zeilen, Waddenzee & IJsselmeer

Stap aan boord van de Bornrif

  • Home
  • Het Schip
  • Schipper

Schipper & eigenaar Tjalling van der Zee

Botter Bornrif (platbodem), zeilcharter kleine groepen

schipper Tjalling van der Zee

Tjalling is opgegroeid in Zuid-Afrika. Zijn vader was zeekapitein en bevoer de grote wereldoceanen. Ondanks dat Tjalling dit altijd reuze interessant vond, is hij in zijn twintiger jaren eerst een tijdje als beroepsmilitair in het Nederlandse leger gaan dienen. Maar daarna trok het avontuur en in de jaren 90 begon hij als maat bij de Bruine vloot. Eerst op de tjalk Courage, vervolgens als zetschipper op o.a. de Grote Beer en de Victoria-S.

Daarna werkte Tjalling enkele jaren in de kleine sleepvaart, maar de grote oceanen en het avontuur lonkte. Tjalling ging naar de zeevaartschool op Terschelling en behaalde daar zijn bevoegdheid voor de Grote Vaart met als specialisatie sleepklussen. Daarna volgde hij nog de opleiding tot Maritiem Officier in IJmuiden. Jarenlang bevoer Tjalling net als zijn vader de wereldzeeën. Inmiddels doet hij offshore-, bagger-, salvage-, heavy-lifting en sleepklussen over de hele wereld.

Maar; zijn liefde voor zeilen is altijd gebleven en vooral zijn liefde voor een bepaalde Noordzeebotter: de Bornrif. Toen de Bornrif in 2020 te koop kwam te staan, hoefde Tjalling dan ook geen moment na te denken en nu is hij de zeer trotse eigenaar van deze botter. Naast zijn werk en zijn nieuwe hobby, de Bornrif, heeft Tjalling twee zoons die voor hem de wereld betekenen.
Tjalling ziet er heel erg naar uit om met je te varen deze zomer!


 

 

Meer informatie

BOEKEN-CONTACT-OFFERTE

De Bornrif kan geboekt worden via:

Telefoon: Tjalling van der Zee +31 6 53 504 201
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

TARIEVEN PRIJSLIJST 2021


Plattegrond

Plattegrond binnen buiten Bornrif

Lees Meer...

nlde